Italie | Vakantiewoningen per Regio | Zoeken

Groot Vakantiehuis in Italie | vakantie met Familie | met Vrienden |

Italie Corona virus

Laatst gewijzigd op: 13-11-2020 | Nog steeds geldig op: 16-11-2020

Italie 2020 kleurt naar code oranje

Italie kleurt naar veiligheidskleurcode oranje door verscherpte maatregelen van de Italiaanse overheid. Er zijn in bepaalde regios avondklokken ingesteld. Restaurants moeten om 18.00 uur sluiten. Theaters en bioscopen zijn gesloten.

Reis nu alleen naar Italie als het noodzakelijk is.

Vakantie Italie 2021

We gaan er voorlopig vanuit dat de gezondheids situatie in Europa in 2021 verbetert en dat de Covid maatregelen voor de Italie reisvakanties versoepeld zullen worden.

Italie verlangt een Covid corona test

Italie beschermt vanaf 8.10.2020 haar land tegen het Covid virus door van reizigers die het land bezoeken een negatieve Covid test te verlangen die niet ouder is dan 72 uur. Er zijn aangepaste openingstijden voor horeca en maximale groepsgroottes op openbare plekken.

Vliegtuig reis covid test

Je kunt een COVID-test doen bij aankomst op de luchthaven of door je binnen 48 uur te melden bij een lokale GGD voor een test. Er is ook een kans dat quarantaine mogelijk is voor passagiers die dichtbij een positief geteste reiziger zaten.

Auto reis covid test

Als je met de auto bent geld precies hetzelfde. Je moet voor elke passagier een negatieve Covid test kunnen laten zien of je moet binnen 48 uur bij de Italiaanse GGD een test laten doen.

Zelfverklaring covid - corona formulier

Iedere reiziger moet elke dag een zelfverklaring voor covid formulier bij zich dragen. Hierin verklaar je onder andere dat je voldaan hebt aan de richtgevingen wat betreft het Covid virus. Hier via deze link kun je de zelfverklaring lezen: De Covid Corona Zelfverklaring.

Mondmaskers

Overal in Italie moeten voorlopig binnen en buiten mondmaskers gedragen worden.

Quarantaine

Als je niet aan de voorschriften voldoet en covid hebt kun je in Italie in Quarantaine geplaatst worden.

Veiligheid

Natuurlijk moet iedereen zich aan de regels houden. De italianen zijn geschrokken over wat zich vooral in het Noorden van Italie heeft afgespeeld. Daarom staat veiligheid in heel Italie bovenaan de agenda. En veiligheid op vakantie is echt wat je wilt.

Het eiland Sardinie

Voor een reis naar Sardinië moet je je voor vertrek registreren via de website van de Sardijnse autoriteiten of via de SardegnaSicura app (te downloaden via de Appstore).

Het eiland Sicilie

Voordat je op reis gaat naar Sicilie moet jezelf registreren bij de Siciliaanse autoriteiten. Bij aankomst in Sicilië moet je een corona sneltest doen. Zorg er dus voor dat je in Nederland vlak voor vertrek een test doet. En alleen gaan als de test negatief is (geen corona - covid).

Reservering Voorwaarden versoepeld - 2021

De omstandigheden zijn door Covid - Corona veranderd. In principe zijn de voorwaarden versoepeld. Doordat het van eigenaar tot eigenaar verschilt zijn de voorwaarden voorlopig in overleg. Zeker de betalingstermijnen.

Neem contact met ons op en wij gaan in overleg met de eigenaar een mooie vakantie voor je regelen.

Reisadvies Italië - Ministerie Buitenlandse Zaken

Hieronder de Kaart van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met de huidige situatie.

foto: corona kaart italie

We blijven deze pagina van updates voorzien.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dit is de Reisadvies Italië link naar het: Ministerie van Buitenlandse Zaken